nieuws

Tanja Jess neemt cheque Mama-brood in ontvangst

Nieuws

Tanja Jess neemt cheque Mama-brood in ontvangst
Op de fotov vlnr: Eric van Otten (Bakkerij van Otten), Jacqueline Leemkuil (Cordaid Memisa), Peter v/d Wal (Bakkerij vdWal-Jolink) en Tanja Jess. Eric Tijhof van Bakels (niet op de foto) was ook bij uitreiking aanwezig.

Cordaid Memisa heeft dinsdag een cheque van 25.000 euro ontvangen voor steun aan zwangere vrouwen in Afrika. Actrice Tanja Jess, ambassadrice van Cordaid, nam de cheque bij Bakels in Weesp in ontvangst.

Het bedrag is door circa 500 warme bakkers uit heel Nederland bij elkaar gebracht met de verkoop van een speciaal Mamabrood. Mamabrood is twee jaar geleden door bakkers Eric van Otten uit Enter) en Van der Wal-Jolink uit Apeldoorn bedacht in samenwerking met Bakels Bakkerijgrondstoffen uit Weesp.

Kameroen

Tanja Jess, ambassadrice van Cordaid Memisa, bezocht zelf Kameroen en onderstreepte nogmaals het belang van deze actie. Met de opbrengst van Mamabrood kunnen 3300 vrouwen geholpen worden aan een veilige bevalling. Wereldwijd sterft nog steeds 1 keer per 2 minuten een vrouw tijdens de zwangerschap of de bevalling.

De cheque wordt door de initiatiefnemers als een mooi begin gezien. ‘Het brood is heerlijk en echt onderscheidend van andere soorten, het misstaat bij geen enkele warme bakker op het schap’, aldus Eric van Otten en Peter van der Wal.

Media

De uitreiking vond plaats in de testbakkerij van Bakels, onder de nodige mediabelangstelling. Radio 1 volgde Eric van Otten de hele morgen op de voet om verslag te doen van dit heugelijke moment.

Reageer op dit artikel