nieuws

Santiago biedt werk aan verstandelijk beperkten

Nieuws

Santiago biedt werk aan verstandelijk beperkten

In Egmond is afgelopen week Santiago bakkerij en lunchroom geopend. Het bedrijf biedt een arbeidsplek aan mensen met een verstandelijke beperking.

Na een jaar van voorbereiding werd 10 juli Santiago aan het Pompplein geopend. ‘Santiago is er klaar voor’, vertelt woordvoerder Marjorie Hopman van Santiago aan Dichtbij.nl.

Santiago werkt samen met zorginstelling Esdégé-Reigersdaal. Samen kijken zij naar wat de mensen wel kunnen. Het motto van Santiago is: minder sterke schouders, inspireren sterke schouders. Er is ruimte voor zestien medewerkers met een beperking. Zij werken nauw samen met de overige medewerkers van Santiago. De minder sterke schouders werken vijf dagen per week van 10.00 tot 16.00 uur. Op de overige tijden en dagen werken de andere medewerkers om er zo voor te zorgen dat de werkplekken voor de collega’s met de verstandelijke beperking mogelijk zijn.

Opleiding

In het voorjaar hebben de minder sterke schouders op de Santiago School een opleiding gevolgd. Hier hebben zij de fijne kneepjes van het horeca-vak geleerd en tevens de Duitse taal geoefend. Dit om de Duitse badgasten die naar Egmond aan Zee komen vriendelijk en gastvrij te ontvangen. Zij zijn helemaal klaar om in het nieuwe pand, in het hart van het dorp, aan de slag te gaan.

Santiago is dagelijks geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Reageer op dit artikel