nieuws

PVV kritiseert openingstijden islamitische bakkerijen

Nieuws

PVV kritiseert openingstijden islamitische bakkerijen

De PVV in Den Haag is boos omdat islamitische bakkerijen langer open mogen blijven in verband met de Ramadan. De eerste vastendag was op zondag 29 juni 2014. De Ramadan duurt tot en met 27 juli.

‘De gemeente moet stoppen met het faciliteren van de verdere islamisering van Den Haag’, zegt PVV-fractievoorzitter Léon de Jong. ‘Het afgeven van speciale ontheffingen voor de Ramadan moet dan ook direct stoppen. Als islamitische bakkers hun winkeltijden willen aanpassen aan de Ramadan gaan ze maar een winkeltje beginnen in Saudi-Arabië.’

Vragen

De Haagse partij heeft schriftelijke vragen gesteld waarin het pleit voor het direct stoppen van de afgifte van speciale ontheffingen in verband met de Ramadan en opheldering wil over het aantal reeds afgegeven ontheffingen.

De discussie is opmerkelijk in het licht bezien van ruimere openingstijden en de 24-uurs-economie die in Nederland gangbaarder wordt. Ook diverse Nederlandse bakkers willen af kunnen wijken van de reguliere openingstijden, ingegeven door economische motieven.

Reageer op dit artikel