nieuws

Jeugdteam Boulangerie maakt veel trainingsuren

Nieuws

Jeugdteam Boulangerie maakt veel trainingsuren

De jonge, talentvolle bakkers Kris Huysman en Tim Boers maken veel trainingsuren in de aanloop naar het jeugd-EK Boulangerie.

Zij nemen het van 11 tot en met 14 oktober tijdens de beurs Voedingssalon in Brussel op tegen leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Iedere week maken ze tientallen trainingsuren om later dit jaar goed voor de dag te komen tijdens de Internationale wedstrijd.

De trainingen bevallen Tim en Kris goed: “Wij zijn alleen maar bezig met deze wedstrijd en steken er samen veel tijd in. We leren ontzettend veel tijdens de trainingen met Wietse en de andere jongens van het Boulangerie-team. Alles komt voorbij: productontwikkeling, netjes werken en het maken van producten in een wedstrijdritme.”

Om beide kandidaten zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen, werkt de Stichting Jeugdvakwedstrijden nauw samen met het Nederlands Boulangerie-team.

Pittige opdracht

De kandidaten kunnen vol aan de bak tijdens de wedstrijd. In totaal moeten ze vijf verschillende opdrachten maken: drie verschillende vormen brood, vier soorten kleinbrood, vier soorten brioche, vier soorten getoerd gerezen en een showstuk. Het showstuk moet aansluiten bij het thema “Oorlog & Vrede” dat verwijst naar de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden.

De laatste ontwikkelingen rondom deze wedstrijd zijn via Facebook te volgen.

Reageer op dit artikel