nieuws

Genomineerden Kwaliteitsmanager Food 2014 bekend

Nieuws

Genomineerden Kwaliteitsmanager Food 2014 bekend

Guurtje Kok, manager QA/QC Benelux van Perfetti Van Melle (zoetwaren); Jan Moerland, kwaliteitsmanager Nedato (consumptieaardappelen) en Marjon Otten, kwaliteitsmanager en Technisch inkoper van J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij zijn de genomineerden voor de titel Kwaliteitsmanager Food 2014.

Tijdens de VMT/NNK-bijeenkomst ‘Kwaliteitsmanagement in Food’ op 30 oktober wordt de winnaar gekozen. “De mening van de deelnemers laten we meewegen in de uitslag”, aldus jurylid Cees Beek die vanuit het NNK de verkiezing heeft helpen opzetten. “Kunnen de genomineerden de deelnemers enthousiasmeren en overtuigen?”

Mooie mix

De genomineerden vormen volgens Beek een mooie mix, gezien de sectoren en bedrijfsgrootte. “We zijn bijzonder blij dat ook een MKB-bedrijf als Polak meedingt, terwijl er nu ook voor het eerst een mannelijke kandidaat deelneemt.” Ik ben er van overtuigd dat kwaliteitsmanagers in de food sector veel van deze drie genomineerden kunnen leren. Daarnaast willen we op deze dag via workshops en lezingen de kennis en kunde van kwaliteitsmanagers verbeteren.”

Rol en positie kwaliteitsmanager

Het vakblad VMT organiseert in nauwe samenwerking met het Nederland Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) deze verkiezing voor het tweede achtereen volgende jaar. Zij willen hiermee nadrukkelijk aandacht vragen voor het vak kwaliteitsmanagement en de positie en rol die kwaliteitsmanagers in voedingsmiddelenbedrijven kunnen vervullen.

“De kwaliteitsmanager is o.a. de verbinding tussen de strategie en de operatie en draagt bij aan het verwezenlijken van de organisatiedoelstellingen”, aldus Beek. “Deze dag staat daarom in het teken van het vertalen van strategie in doelstellingen, het bereiken ervan en het overwinnen van hindernissen daarbij.”

Geke Naaktgeboren-Stoffels, director Quality Assurance & Safety bij de businessunit Kaas, Boter & Melkpoeder van FrieslandCampina werd vorig jaar verkozen tot Kwaliteitsmanager Food 2013. Volgens de jury waren haar overtuigingskracht, inzet en vasthoudendheid belangrijke succesfactoren bij het realiseren van noodzakelijke (gedrags)veranderingen. Daarbij betrok zij niet alleen sales, maar ook de klanten zelf, terwijl de manier waarop zij uiteindelijk het MT wist te overtuigen van haar visie de jury zeer aansprak.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven als bezoeker.

Reageer op dit artikel