nieuws

Brand bakkerij Simbad vermoedelijk aangestoken

Nieuws

Brand bakkerij Simbad vermoedelijk aangestoken
De brandweer slaagt erin de bovenruimte te sparen.

Een brand heeft dinsdagmorgen bakkerij Simbad aan de Hommelstraat in Arnhem verwoest. Ook twee woonlagen erboven zijn uitgebrand. Er raakte niemand gewond. De politie vermoedt brandstichting.

Bewoners boven de bakkerij ontdekten de brand rond 4.00 uur en maakten zich op tijd uit de voeten. Brandweerlieden evacueerden andere omwonenden. De bewoners werden tijdelijk in een moskee in de buurt opgevangen.

Volgens de brandweer ontstond de brand aan de achterkant van de bakkerij. Rookwolken waren boven de stad te zien. De politie vermoedt op basis van sporenonderzoek dat de brand is aangestoken. Ook getuigen bevestigen dit vermoeden. (Bronnen: Omroep Gelderland en De Gelderlander.)

Reageer op dit artikel