nieuws

Barneveldse winkeliers naar buiten; molens in rouwstand

Nieuws

Barneveldse winkeliers naar buiten; molens in rouwstand
Foto: ANP

Winkeliers in Barneveld en de acht omliggende dorpen gaan woensdagmiddag op straat voor hun winkel staan tijdens de minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp boven Oekraïne. Daartoe heeft de Barneveldse Middenstandsvereniging hen opgeroepen. De organisaties van molenaars in Nederland hebben hun leden opgeroepen de molens in de rouwstand te zetten.

De kermis in het dorp Voorthuizen wordt woensdagmiddag stilgelegd. De kermisexploitanten is gevraagd geen muziek te draaien, laat de gemeente weten.

Molens

Vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben alle molenaars in Nederland gevraagd hun molens in de zogenoemde rouwstand te zetten. In Nederland staan nog een kleine 1200 windmolens.

Als de wieken in de rouwstand staan, is de onderste wiek iets naar rechts verschoven. De wiek staat als het ware iets voorbij de molen en dat symboliseert de rouw: het is voorbij en geweest.

Met de rouwstand betuigen de molenaars ‘hun diepste medeleven met al degenen die getroffen zijn door de aanslag’, liet de vereniging weten.

Reageer op dit artikel