nieuws

Bakker zet billen echtgenote in als marketingtool

Nieuws

Bakker zet billen echtgenote in als marketingtool

Sinds enkele dagen vertraagt het verkeer opmerkelijk op de Meensesteenweg in het Belgische Beitem, ter hoogte van bakkerij Spillebeen. Reden is de gloednieuwe banner op de gevel. De slogan – Met liefde gekneed – is catchy, maar wat vooral in het oog springt, is de bijhorende foto. Daarop is bakkersvrouw Saskia te zien, terwijl haar man haar blote billen onder handen neemt.

Bakkersvrouw Saskia (43) is er naakt te zien terwijl haar echtgenoot Tom (44) haar liefdevol onder handen neemt. Saskia heeft lang getwijfeld over de foto maar is nu bijzonder trots. De klanten reageren unaniem positief en bakker Tom speelt nu al in op de hype rond de banner door een broodje in de vorm van een blote kont (poep op z’n Belgisch) te lanceren.

Nieuw elan

‘Sinds 2012 hing er een banner aan onze gevel ter ere van de 20ste verjaardag van de bakkerij‘, vertelt Saskia aan een Belgische regionale krant. ‘Daarop was een foto van ons gezin te zien. Maar sindsdien is Tom 50 kilo afgeslankt en steeds vaker kreeg hij van de klanten te horen dat het tijd was om werk te maken van een nieuw reclamedoek omdat hij niet meer te herkennen was.’

‘Ik droomde er al lang van om mijn liefde voor zowel mijn stiel als voor mijn vrouw op een aparte en ludieke manier te tonen, maar Saskia heeft heel lang neen gezegd’, vult Tom aan. ‘Ik was echt bang voor de reacties’, zegt Saskia. ‘Maar een vriendin heeft me uiteindelijk weten te overtuigen. Als voorwaarde wou ik wel een vrouwelijke fotografe en het eindresultaat mocht niet te bloot en liefst wat kunstzinnig zijn. Het is daarom dat mijn poep op de foto ook wat verduisterd is.’

Tour de France

De oorspronkelijke bedoeling van het koppel was om de banner pas na hun verlof, van 17 juli tot 8 augustus, te onthullen. ‘Maar met de passage van de Tour de France eerder deze week hebben we de banner iets vroeger opgehangen’, klinkt het bij het koppel. ‘Eerst zijn we toch eventjes te rade gegaan bij vrienden en familie om hun mening te horen. Iedereen was heel enthousiast en zei dat we er voor moesten gaan.’

Hoewel Saskia aanvankelijk wat ongerust was, is ze nu trots op het eindresultaat. ‘Indertijd was er sprake om mijn hoofd op een ander lichaam te plaatsen, maar ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb om zelf te poseren. Er is geen photoshop aan te pas gekomen. Het is speciaal, maar er is niets dat niet door de beugel kan. Het is niet onze bedoeling om te choqueren.’

Het koppel kreeg tot op vandaag enkel positieve reacties. ‘Zelfs van oudere klanten van wie we wel wat kritiek verwacht hadden. We hoorden zelfs dat de gepensioneerde priester die hier aan de overkant woont enthousiast is over de foto.’

Poepkes

Bij bakkerij Spillebeen smeden ze trouwens het ijzer terwijl het heet is. Nu de poep van Saskia volop in de aandacht staat, kan je in de bakkerij een ‘poepke’ kopen. ‘Dat is een klein pistoletbrood in de vorm van een blote poep’, aldus Tom. ‘Nu bak ik enkel de witte versie, maar na ons verlof gaan we het gamma ‘poepkes’ uitbreiden.’

Reageer op dit artikel