nieuws

Weert doet gooi naar langste ontbijttafel

Nieuws

Weert doet gooi naar langste ontbijttafel

Op Tweede Pinksterdag doet de Heerschap Groep, bestaande uit Bakkerij Heerschap en Jumbo Heerschap, een poging om het record van de langste ontbijttafel van Nederland te vestigen. Heerschap Groep is hoofdsponsor van het evenement. De recordpoging is één van de hoogtepunten in het jubileumjaar Weert 600 jaar stad.

Het ontbijt wordt georganiseerd in samenwerking met de Kiwanis Club Weert, de gemeente Weert en de Stichting Weert 600. Bakkerij Heerschap bakt speciaal voor dit ontbijt de verse broodjes, Jumbo Heerschap zorgt voor het beleg en vele vrijwilligers zorgen op de dag zelf samen met leerlingen van de Koninklijke Militaire School voor de operationele uitvoering.

Eén kilometer

Om 10:00 uur start het ontbijt op de Singels in de binnenstad. Aan de tafel met een lengte van maar liefst één kilometer zullen ruim 2.500 gasten tegelijkertijd genieten van een heerlijk luxe ontbijt. Op het Collegeplein wordt een speciaal plein voor gasten, pers en genodigden ingericht. Burgemeester Jos Heijmans zal hier de officiële opening verrichten.

Consumenten konden kaarten kopen of sparen voor een ontbijtbon. Met hun deelname ondersteunen ze het project ‘Stop Tetanus’, een initiatief van Unicef en Kiwanis. Zij bundelen hun krachten om sterfte bij jonge moeders en kinderen, als gevolg van tetanus, terug te dringen.

Vorig jaar stond de langste ontbijttafel in Oog in Al, met een lengte van 310 meter.

Reageer op dit artikel