nieuws

Taxateurs TenBa wederom gecertificeerd

Nieuws

Taxateurs TenBa wederom gecertificeerd

Pieter Röling en Peter Verweij mogen zich de komende vijf jaar weer Gecertificeerd RegisterTaxateur Bakkerij-inventarissen noemen. Hobéon SKO, de certificeringsinstelling, heeft hiertoe positief besloten.

Deze certificeringsinstelling bepaalt elke vijf jaar of een taxateur onafhankelijk, deskundig, maar ook veelvuldig met zijn vakgebied bezig is. TenBA is marktleider op het gebied van alle soorten taxaties in de bakkerijbranche.

Heeft u de juiste taxateur?

Vraag altijd na of deze gecertificeerd is volgens de internationale norm ISO/IEC 17024 (voorheen EN45013) en geregistreerd staat bij de Federatie Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV). Pas dan weet u of u een deskundige taxateur heeft, die gecontroleerd wordt op zijn onafhankelijkheid  en of hij ook zijn vak actief uitvoert. Dit geldt bijvoorbeeld met name bij taxaties voor verzekeringsdoeleinden (art. 7:960 BW). Verzekeringsmaatschappijen wijzen daar vaak een algemeen  taxateur aan. Deze taxateurs hebben niet de specifieke bakkerij kennis. Daarnaast voeren zij over het algemeen alleen beknopte waardebepalingen uit in plaats van complete deskundige taxaties.

Reageer op dit artikel