nieuws

Sterbakkers in aantocht

Nieuws

Sterbakkers in aantocht
Trotse Bakkers met Ster. Foto: Michel Zoeter.

Mystery guests zijn onderweg of al op bezoek geweest. Winkelbeoordelaars en vakjury zijn er maar druk mee, de bakkers zelf gezond gespannen. Bakker met Ster is in volle gang.

Bakker met Ster is in 2014 bezig met de zesde editie. De titel wordt uitgegeven aan ambachtelijke bakkerijen, banketbakkerijen en patissiers, die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Het doel van Bakker met Ster is het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de totale ambachtelijke bakkerijbranche.

‘We noemen het een competitie omdat alle deelnemers vooral met zichzelf de strijd aangaan’, zegt Sandra Pluim namens het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in Wageningen. Het NBC organiseert de verkiezing. ‘Er is niet slechts één winnaar. Iedereen kan winnen.’

Mystery shoppers

Bakker met Ster bestaat uit verschillende onderdelen, die verdeeld zijn over twee ronden. In de voorronde worden de deelnemende bakkerswinkels beoordeeld door de vakjury. In de tweede en laatste ronde beoordeelt een juryteam van deskundigen nogmaals onaangekondigd de winkel en de winkeluitstraling. Bakker met Ster word je niet zomaar.

Toekomstvisie

‘Wat anders is dan anders, is dat de finaleronde dit jaar voor het eerst pas plaatsvindt in september en oktober. Pluim: ‘Bakkers kunnen zich zo goed voorbereiden op de finaleronde. Bovendien profiteren ze langer van hun status als genomineerde bakkerij.’

De competitie heeft al veel (banket)bakkers- en patissierbedrijven verder geholpen.

De inschrijving voor de editie 2014 is inmiddels gesloten. Tot 23 mei wordt er volop gekeurd en beoordeeld. In juni komen alle genomineerde bakkers bijeen, tijdens de genomineerdenbijeenkomst in Gouda. In het najaar volgt dan finaleronde, waarna in november de definitieve sterren-uitreiking plaats zal vinden.

Een uitgebreide voorbeschouwing op Bakker met Ster vind u in de geprinte versie van Bakkerswereld, nr. 9 – 2014.

Reageer op dit artikel