nieuws

Sonneveld moet naamvoering ‘Het Brood van Columbus’ staken

Nieuws

Sonneveld moet naamvoering ‘Het Brood van Columbus’ staken

Sonneveld Group BV dient na een rechterlijke uitspraak van dinsdag 10 juni de naamvoering ‘Het Brood van Columbus’ onmiddellijk te staken.

BV Het IJs van Columbus spande een rechtszaak aan tegen de naamvoering van Sonneveld, die te veel leek op die van de BV van eigenaar Eric Nijkamp. Het merk IJs van Columbus was al sinds 2007 beschermd bij het Benelux Merkbureau.

“Wij werden onaangenaam verrast door Sonneveld”, vertelt Nijkamp. “Hoewel wij maar klein zijn en zelfs afnemer van Sonneveld waren, zijn wij al wel twintig jaar Het IJs van Columbus en bakken wij ook taarten en brood. De manier waarop Sonneveld met ons merkrecht omging, ervoeren wij als uiterst pijnlijk.”

De rechter gaf Nijkamp gelijk in de rechtszaak en eist dat de naamvoering ‘Het Brood van Columbus’ onmiddellijk wordt gestopt. De verkoop dient tevens te worden gerectificeerd op basis van dwangsom, aldus Nijkamp.

Het gezonde brood van nu op basis van vroeger

Sonneveld reageert op de zijn website dat het concept verdergaat onder de naam ‘Het gezonde brood van nu op basis van vroeger’. Het brood is nu al bij bijna vijfhonderd verkooppunten in Nederland verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel