nieuws

‘Snacks al ingeslagen voor het WK

Nieuws

‘Snacks al ingeslagen voor het WK

De meeste mensen hebben hun boodschappen al gedaan voor de voetbalwedstrijd van Oranje vrijdag. Niet geheel verrassend zijn bier en snacks in grote hoeveelheden ingeslagen. Dat lieten de supermarktgiganten Albert Heijn en Jumbo donderdag weten.

“Voornamelijk snacks, zoals bitterballen en cocktailworstjes, gingen afgelopen week drie tot vier keer over de kop”, aldus een woordvoerster van Albert Heijn. Verder werden deze week veel chips, gebak en borrelnoten verkocht. Ook kaas in voorgesneden blokjes is volgens de supermarkten bijzonder populair. De bierverkoop is verdubbeld. En dat alles om de minimaal anderhalf uur durende zit zo feestelijk mogelijk te maken.

Albert Heijn en Jumbo constateren dat veel mensen van plan zijn om voorafgaand aan de wedstrijd tegen Spanje te gaan barbecueën. Naar verwachting zullen veel verse producten die hiervoor nodig zijn, zoals vlees, vis en stokbrood, pas op de wedstrijddag zelf worden gekocht.

Niet voor iedereen is barbecueën weggelegd. Er is ook veel vraag naar de kant-en-klaarmaaltijden, meldt Jumbo. “Zodat men snel naar de wedstrijden kan kijken, zonder ‘kostbare tijd’ in de keuken te verliezen”, aldus deze supermarktketen.

Reageer op dit artikel