nieuws

Robèrt van Beckhoven komt met broodboek

Nieuws

Robèrt van Beckhoven komt met broodboek

Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven komt met een boek over brood. ‘Meesterlijk brood’ verschijnt in oktober. Volgens uitgever Van dishoeck is Van Beckhoven niet alleen een meester in broodbakken maar ook in het uitleggen, consumenten kunnen er hun voordeel mee doen.

Brood bakken kun je leren! Robèrt van Beckhoven wil dat mensen daadwerkelijk leren en begrijpen wat er bij brood bakken komt kijken. ‘Pas als je weet hoe het zit met de ingrediënten, tijden, technieken, temperatuur en materialen, kun je ook echt goed (gaan) bakken! Geen trucs, maar kennis.’

Basis

Dat begint met de basis. Meesterlijk brood start bij het begin en bouwt de vijftig recepten in moeilijkheid en variatie op. Van de klassiekers als bruin en wit brood, kadetjes en krentenbollen tot diverse desembroden en van gevarieerde brioches tot broden met bijzondere granen als spelt en rogge.

Het moet een boek zijn met een uitgebreide en gedegen uitleg, een heldere indeling en gevarieerde receptuur. Maar ook een boek vol liefde voor brood en mooie ingrediënten en een boek met ‘adembenemende fotografie’ van Sushilla Kouwen en Gerhard Witteveen. ‘De geur van versgebakken brood komt je bijna tegemoet.’

De consumentenprijs is 20 euro. Isbn: 9879000342808

Reageer op dit artikel