nieuws

Premiekorting jongere werknemer mogelijk

Nieuws

Premiekorting jongere werknemer mogelijk

Ondernemers kunnen in bepaalde gevallen korting krijgen op verzekeringspremies voor jongere werknemers, of zelfs vrijstelling.
Deze zogenomede ‘premiekorting jongeren’ gaat in per 1 juli 2014, maar geldt voor jongere werknemers die vanaf 1 januari 2014 in dienst treden. Dat meldt accountantsbureau Flynth.

Het gaat om werknemers van minimaal 18 en maximaal 26 jaar oud. Als een werkgever iemand in deze leeftijd in dienst neemt met een WW- of een bijstandsuitkering dan kan hij een premiekorting krijgen. Deze premiekorting is vanaf 1 juli toepasbaar in de loonaangifte.

Voorwaarden

Om de premiekorting te krijgen, moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:
– Werkgever neemt op of na 1 januari 2014 en vóór 1 januari 2016 een jongere werknemer aan (van minimaal 18 en maximaal 26 jaar).
– De werknemer heeft een WW-uitkering of een bijstandsuitkering.
– De premiekorting geldt zolang het arbeidscontract van de werknemer duurt, maar maximaal 2 jaar.

– De werknemer moet minimaal 32 uur per week in dienst zijn.
– De werknemer krijgt een arbeidscontract voor minimaal 6 maanden.
– De werknemer heeft een doelgroepverklaring nodig van UWV of van de gemeente. Hierin staat dat hij een uitkering had op de dag voordat hij bij in dienst kwam.
– De premiekorting jongeren gaat officieel in per 1 juli 2014, maar geldt voor jongere werknemers die vanaf 1 januari 2014 in dienst treden. De regeling is tijdelijk en duurt tot 1 januari 2016.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij een Flynth-bakkersvestiging in de buurt.

Reageer op dit artikel