nieuws

Pensioen voor ZZP-bakker

Nieuws

Pensioen voor ZZP-bakker
Archief Bakkerswereld Foto: Wick Natzijl.

Zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) in de bakkerssector kunnen vanaf volgend jaar kiezen voor een nieuw, collectief pensioenfonds. Met de pensioenregeling van dit ZZP Pensioenfonds kunnen zij belastingvrij sparen voor hun oude dag.

De regeling is vrijwillig en flexibel. Zelfstandigen mogen zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Het merendeel van de bijna 1 miljoen ZZP’ers bouwt nu geen pensioen op.

Het fonds is een initiatief van vier organisaties voor ZZP’ers: Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO-ZZP en Zelfstandigen Bouw. Ze werken samen met APG, de grootste pensioenuitvoerder van Nederland. APG beheert 30 procent van alle collectieve pensioenen en werkt onder meer voor pensioenfondsen van de overheid, het onderwijs en de bouw. Ook vakbond CNV staat achter de plannen.

Overigens geldt de nieuwe pensioenmogelijkheid voor alle ingeschreven ZZP’ers, in elke branch, in Nederland.

Reageer op dit artikel