nieuws

Nieuwe opleiding horecapatissier van start

Nieuws

Nieuwe opleiding horecapatissier van start
Foto: RBM

Bij Culinair Opleidingscentrum Beverwijk start medio augustus een opleiding tot horecapatissier. Er is veel animo voor een gespecialiseerde patissier voor de horeca, zo laat Fred Colli van het particuliere opleidingsinstituut weten.

‘We zitten al bijna vol’, laat Colli namens het Culinair Opleidingscentrum Beverwijk weten. In totaal heeft hij 120 plaatsen in vier klassen voor de basiscursus, next level en de specialisatie tot horecapatissier. Naar aanleiding van marktonderzoek onder de top- en subtop van horecabedrijven in Nederland, is de nieuwe opleiding tot stand gekomen.

Bijspringen

‘Er blijkt behoefte te zijn aan een patissier voor de horeca die een opleiding met een kookachtergrond heeft.’ Aan patissiers met een banketbakkersscholing is minder animo in de horeca, aldus Colli. ‘Topbedrijven willen een patissier die ook bij kan springen in de piekmomenten in de horecakeuken.’ De opleiding in Beverwijk is hierop gericht.

Jeroen Goossens

Aan de scholing tot patissier heeft het Nationale Patisserie Team meegewerkt. Toppatissier Jeroen Goossens geeft les in Beverwijk en ook andere toppers als Arthur Tuytel behoren tot de docenten.

Reageer op dit artikel