nieuws

Desembakkerij Broodt viert 1-jarig bestaan

Nieuws

Desembakkerij Broodt viert 1-jarig bestaan
Foto Broodt

Stadsbakkerij Broodt bestaat vandaag zijn 1 jaar. Zaterdag 31 mei werd het jubileum van de biologisch gecertificeerde desembakkerij in het hartje van Eindhoven feestelijk omlijst. Eigenaar Dido van Klinken heeft de hoogtepunten van het afgelopen jaar op een rijtje gezet.

Stadsbakkerij Broodt werd 1 juni 2013 feestelijk geopend door wethouder Joost Helms. Voor Dido van Klinken was het een hectisch jaar. Hij zag vooral veel hoogtepunten en leerervaringen voorbij komen. ‘Je kan je geen voorstelling maken van wat er allemaal op je af komt als je een eigen bedrijf begint. Zeker als dat een bakkerij is en je 19 jaar als vormgever bij Philips hebt gewerkt’, vertelt hij.

Crowd funding

Inmiddels heeft het bedrijf zijn kracht bewezen. De broden vinden gretig aftrek bij mensen die bewust voor biologisch kiezen, maar ook bij fijnproevers. De horeca (onder meer het restaurant van Piet Hein Eek) toont inmiddels zo veel interesse dat de bakkerij al aan uitbreiding toe is. Om dat te financieren wordt er binnenkort een crowd funding actie gestart.

‘Het brood van Broodt wordt gewaardeerd om de constante en hoge kwaliteit’, weet de bakker. ‘Iets wat niet eenvoudig is met desem. Het assortiment heeft zich uitgebreid van de robuuste broden tot croissants, koekjes en gebak en een ruimere keuze aan spelt, tarwe en roggebroden.’

Expats

Het onbijt-/lunchgedeelte van de zaak is inmiddels een vaste waarde geworden voor omliggende bedrijven, de expat-gemeenschap in Eindhoven, en voor toeristen en bezoekers om lekker, eenvoudig en biologisch te kunnen lunchen, weg van de hectiek van de binnenstad. Met mooi weer is er voor de winkel een terras en met heel mooi weer wordt het terras naar de kant van een plantsoen verplaatst waar het goed toeven is in de schaduw van het parkje.

Hoogtepunten

Enkele hoogtepunten die Van Klinken noemt uit het afgelopen jaar zijn:

01 juni 2013: feestelijke opening door wethouder Joost Helms met muzikale omlijsting van Woody en DJ Rob a Billy.

19 juni 2013: officiële SKAL certificering. Alleen in het bezit van een SKAL certificering  mag je je producten biologisch noemen. Skal controleert in opdracht van EZ of je volgens de biologische regels produceert.

01 juli 2013: Tour de Ville fietskoeriers rijden hun eerste bezorgrit met ons broodt.

17 juli 2013: introductie van de crolus. De frisse variant van de Zeeuwse bolus.

17 oktober 2013: samenwerking met slagerij De Groene Weg om samen een fantastisch Brabants worstenbroodtje te maken.

05 december 2013: De Eindhovenaar, het biologische volkoren desem broodt dat ook betaalbaar is voor Eindhovenaren met een kleine beurs (€1,95)

12 januari 2014: introductie van de Krachtvoerreep.

18 januari 2014: Interview met bakker-eigenaar Dido van Klinken op WNL radio op Radio 1.

28 januari 2014: stellen wij als eerste in Eindhoven “uitgestelde koffie” ter beschikking.

01 februari 2014: Samenwerking met studenten van de Design Academy in het project “Harvest the City”.

05 april 2015: Swingsholland.nl hangt samen met de bakker een super lange schommel op in het Karel Vermeerenplantsoen. Het hele parkje fleurt er van op. Kinderen én volwassen maken dankbaar gebruik.

14 mei 2014: zilveren keurmerk Duurzaam Ondernemen van de gemeente Eindhoven wordt uitgereikt aan Stadsbakkerij Broodt.

Reageer op dit artikel