nieuws

Dellafaille Classic: eerbetoon aan bakker-wielrenner

Nieuws

Dellafaille Classic: eerbetoon aan bakker-wielrenner
De sportieve Vlaamse bakker Jan Dellafaille (2e van rechts), organiseerde een eerbetoon aan zijn bakkende opa.

In het Vlaamse Schoten werd zaterdag de eerste Frans Dellafaille Classic gereden. ‘Grootvader Frans stichtte onze bakkerij in 1938, maar hij was ook wielrenner. Deze gentlemen’s race in retrostijl is een eerbetoon aan hem’, aldus bakker en kleinzoon Jan Dellafaille.

De originele winkel van bakkerij Dellafaille is sinds de tweede wereldoorlog gevestigd aan de Villerslei in Schoten. Sinds 2010 heeft de familieonderneming ook een filiaal op het Antwerpse Zuid. Eigenaar Jan Dellafaille is een verwoed fietser. ‘Deze maand ben ik met kameraden nog naar Eygalières gefietst’, vertelt Jan. ‘We hebben toen elke dag 150 tot 200 kilometer gereden en waren dus wel getraind voor deze eerste Frans Dellafaille Classic, al is dat geen echte, officiële wedstrijd.’

De wielerwedstrijd werd verreden in retrostijl, dus op klassieke sportfietsen, en met renners, gehuld in wielerkleding uit de fifties. Dellafaille koppelde zo het ambachtelijk imago van de winkel aan een sportief karakter.

Reageer op dit artikel