nieuws

Cordaid ontvangt 25.000 euro Mama-geld

Nieuws

Cordaid ontvangt 25.000 euro Mama-geld

De verkoop van Mamabrood heeft tot nu toe 25.000 euro opgeleverd voor Cordaid. Ambassadrice Tanja Tess van Cordaid neemt het geld volgende week in Weesp in ontvangst uit handen van bakkers Eric van Otten en Peter van der Wal. Met het geld worden vrouwen in Afrika geholpen veilig te bevallen.

In een kleine twee jaar tijd hebben samenwerkende bakkers 25.000 euro ingezameld om sterfte onder zwangeren in Afrika tegen te gaan. Met dit bedrag kunnen ongeveer 3300 vrouwen worden geholpen om hun kind veilig ter wereld te brengen, zonder daarbij zelf het leven te laten.

De moeders krijgen een ‘strippenkaart’ waarmee ze tijdens de zwangerschap recht hebben op een geregeld consult bij een deskundige.

Deelname afgenomen

Mamabrood is brood dat met een speciale mix van Bakels wordt gebakken. Het brood bevat geen toevoegingen, maar wel extra ijzers en mineralen om de zwangerschap goed te laten verlopen. Dat is ook voor Nederlandse vrouwen die een kind willen krijgen van belang.

Aanvankelijk deden zo’n 500 bakkers mee aan de actie, daarvan zijn er nog ongeveer 75 over. ‘Dat is wel heel jammer’, vertelt bakker Eric van Otten, die samen met bakker Peter van der Wal, Bakels en Cordaid het initiatief tot de actie hebben genomen. Otten vermoedt dat bakkers de mix te duur vonden, vanwege de dure Eko-bloem die er in zat. Om die reden is het nu een 50%-mix geworden; bakkers kunnen naar eigen believen een bloemsoort toevoegen. Van Otten hoopt dat dit ertoe leidt dat weer meer bakkers Mama-brood gaan aanbieden in hun winkels.

Reageer op dit artikel