nieuws

CAO Bakkersbedrijf aangemeld bij ministerie

Nieuws

CAO Bakkersbedrijf aangemeld bij ministerie

De CAO Bakkersbedrijf is op 28 mei aangemeld bij ministerie SZW. De cao loopt tot en met 31 maart 2015. Daarmee heeft de bakkerij in zijn totaliteit zoals eerder aangekondigd voor de zomer een nieuwe CAO

Belangrijkste afspraak in de collectieve arbeidsovereenkomst is dat werknemers in het groot- en kleinbedrijf er structureel 2 procent loon bij krijgen, aangevuld met een eenmalige uitkering van 1,35 procent voor degenen die op 1 september 2014 in dienst zijn.

De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar en gaat met terugwerkende kracht in per 1 april 2014. De vorige cao liep af op 1 mei 2013.

Het is de vraag of dit de laatste gezamenlijke cao van het ambachtelijk bedrijf en het industriële bedrijf is. De verschillen tussen ambacht en industrie zijn op sommige punten zo omvangrijk dat bekeken moet worden of de huidige samenwerking moet worden voortgezet. Zo tikt een cao-loonstijging in het ambacht harder aan dan in de industrie.

Reageer op dit artikel