nieuws

Bakkerij Breden getroffen door brand

Nieuws

Bakkerij Breden getroffen door brand
De bakkerij voordat de brand uitbrak. Foto: RMB

In Bakkerij Breden aan de Zwolseweg in Wenum heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote brand gewoed. Niemand raakte daarbij gewond, wel is de bakkerij flink beschadigd, zo meldt De Stentor.

Over de oorzaak kan de brandweer nog niets met zekerheid zeggen. Personeel van de bakkerij en bewoners van de naastgelegen woning konden op tijd naar buiten komen. De bakkerij heet sinds drie jaar Breden, daarvoor stond ze decennia bekend als bakkerij Kragt.

De brand brak rond half drie uit. ‘Personeel dat aan het werk was rook een brandlucht en kon die niet direct thuisbrengen. Enkele minuten later stond de bakkerij al helemaal in brand’, vertelt officier van dienst Martin van den Hoek van brandweer Epe/Voorst/Apeldoorn. Toen de brandweer aankwam was er al sprake van een uitslaande brand. Binnen een half uur kon het sein brand meester worden gegeven.

‘Voorlopig zal de bakkerij niet open kunnen’, laat Van den Hoek weten. ‘De bakkerij en de voorraden hebben schade opgelopen. Het woonhuis en de winkel zijn wel gespaard gebleven.’

Reageer op dit artikel