nieuws

Veel belangstelling voor desemdag

Nieuws

Veel belangstelling voor desemdag
Hans Som (l) en Karel Wiltink doceren desem. Foto: Koos Groenewold.

De desemdag, zoals die donderdag 15 mei gehouden werd bij het NBC in Wageningen, trok veel belangstelling. Bakkers kregen, zagen en proefden alle ins- & outs over desem en desembrood.

Bakkers kregen in Wageningen voorlichting over desem in vier sessies en workshops. Alle elementen van het werken met desem kwamen ter sprake. Aardig was dat zowel de productie en verwerking van eigen desem ter sprake kwam, alsmede de pro’s en con’s van kant en klare desem. De sympathieke Vlaming Karl De Smedt vertelde over de desembibliotheek van zijn bedrijf Puratos. Hans Som en Hiljo Hillebrand lieten de bakkers proeven van diverse soorten desembrood. Som bespeurde bij bakkers ‘angst voor desem’, vooral als het gaat om de duur van het productieproces. Wil van Gils van EBIC/Sonneveld liet zien hoe je van restbrood desem produceert. Na afloop van de workshops spraken de bakkers bij een barbecue door over desem. De desemdag was onderdeel van de voorjaarsbijeenkomst van het Genootschap voor de Bakkerij.

Een uitgebreid verslag over de desemdag leest u binnenkort, in de gedrukte versie van Bakkerswereld (nr.11).

Reageer op dit artikel