nieuws

Ranks Meel verkoopt meelfabriek Uithuizermeeden

Nieuws

Ranks Meel verkoopt meelfabriek Uithuizermeeden

De eigenaar van Ranks Meel, het Duitse Roland Mills United, heeft besloten haar meelfabriek met omliggende panden in Uithuizermeeden, te verkopen aan een groep investeerders. De naam van het bedrijf wordt Waddenmolen ‘t Hoogeland.

Het personeel van Ranks Meel treedt in dienst van Waddenmolen ’t Hoogeland. Op maandagmiddag 12 mei 2014 zijn de medewerkers van de overname op de hoogte gesteld door de directeur Lars Buckow van Ranks Meel en directeur Frank Vogelzang  van Waddenmolen ’t Hoogeland. De aandeelhouders van Waddenmolen ’t Hoogeland, een meelfabriek die in de jaren veertig van de vorige eeuw werd gesticht door Johannes Moorlach, brengen hiermee het merk Waddenbrood terug op de thuisbasis. Het in 1983 gelanceerde brood, gemaakt van het daarvoor speciaal ontwikkelde Waddenmeel, komt ook in handen van Waddenmolen ’t Hoogeland. ’t Hoogeland gaat zich toeleggen op (nog) meer speciale bloem- en meelproducten, daarmee inspelend op de vraag in de consumentenmarkt naar verantwoorde en traceerbare grondstoffen.

Ranks Meel richt zich verder op de markt van industriële afnemers. Daarvoor zal gebruik worden gemaakt van de expertise en mogelijkheden van de bij Roland Mills United horende meelfabrieken.

Reageer op dit artikel