nieuws

Omzet payrollen neemt toe

Nieuws

Omzet payrollen neemt toe
Foto Jan Willem van Vlier

In het eerste kwartaal van 2014 is de werkgelegenheid in de payrollsector gestegen. De omzet steeg 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.

Deze ontwikkeling komt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor.

Dit beeld past bij de economische omstandigheden. Sinds eind 2013 is er een voorzichtig herstel zichtbaar. Jeu Claes, VPO-voorzitter: ‘Het herstel zet in het eerste kwartaal van 2014 door. Payroll zit weer duidelijk in de lift. Ondernemers zien sinds enkele maanden weer groeimogelijkheden.’

Voor veel (mkb)-ondernemingen biedt payrolling volgens dan de ideale mogelijkheid om te groeien, want juist in het mkb werkt bijna 75 procent van de payrollkrachten. ‘Payrollondernemingen maken op die manier werk mogelijk en dat is terug te lezen in de omzetontwikkeling over het eerste kwartaal.’

 

Wilt u weten hoe payrollen werkt, bekijk het filmpje.

Reageer op dit artikel