nieuws

Nederlands Patisserie Team in DWDD

Nieuws

Nederlands Patisserie Team in DWDD

Peter Remmelzwaal, Carlo Midiri, Bart de Gans en Boudewijn Nijmeijer hebben vrijdagavond de top van hun kunnen laten zien in De Wereld Draait Door. ‘Ben je dan vakman of niet’, uitte presentator Matthijs van Nieuwkerk zijn bewondering voor hun vakmanschap.

Aanleiding voor DWDD om de vier patissiers te vragen vier eetbare kunstwerken te maken is het Bakfeest in Engeland, in het leven geroepen door het Britse Artfund om met duizenden door consumenten gebakken waren geld in te zamelen voor de aanschaf van nieuwe kunst in de musea. ‘Edible art’ oftewel: eetbare kunst.

De vier Nederlandse patissiers hebben zich, in afstemming met DWDD, laten inspir Nedreren door vier wereldkunstenaars en hun bijzondere technieken en vormen. De patissiers hebben dit vertaald naar vier eetbare kunstwerken waarbij zij hebben gewerkt met suiker, dragant, chocolade en marsepein. Balloon dog van Jeff Koons, De Haai van Damian Hurst, De Badeend van Florentijn Hofman en Flying Pins van Claes Oldenburg en Coosje van Bruggen

Na vele uren voorbereiding en afstemming met de producers van DWWD zijn de showstukken ontwikkeld. Peter, Carlo, Boudewijn en Bart lieten tijdens de live-uitzending ook de opbouw van hun kunstwerken zien.

 

Meer informatie: www.nederlandspatisserieteam.nl

Reageer op dit artikel