nieuws

NBC en NBA bundelen krachten op kennisniveau

Nieuws

NBC en NBA bundelen krachten op kennisniveau
Eerder dit jaar introduceerde het NBC al Kennis Workshops. Foto Michel Zoeter

Het NBC en NBA gaan nauwer samenwerken om het kennisniveau van de bakkerijmedewerker te verhogen. Door deze samenwerking profiteert de bakker-ondernemer van het beste van twee werelden, zo melden de organisaties.

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat bakkerijen die succesvol willen zijn grote behoefte hebben aan bijscholing van medewerkers. De consument is kritischer geworden en verwacht een meer adviserende rol van de bakker. Het NBC en NBA gaan nauwer samenwerken om in te spelen op deze trend en het kennisniveau van de bakkerijmedewerker te verhogen.
Eerder dit jaar heeft het NBC een viertal Kennis Workshops geïntroduceerd. De presentaties op locatie met online voorbereiding helpen bakkerijmedewerkers up-to-date te blijven op actuele thema’s zoals allergenen en de link tussen brood en gezondheid.

Thema’s

Het NBC en de NBA zullen onder een gezamenlijke vlag de Kennis Workshops doorontwikkelen om in te blijven spelen op thema’s die voor de bakker belangrijk zijn. ‘De ondernemer profiteert van de gecombineerde kennis en ervaring die beide bedrijven de afgelopen jaren hebben opgebouwd’, aldus David de Bruijn van het NBC. De accountmanagers van de NBA gaan de workshops actief uitdragen. De kennisspecialisten van het NBC blijven verantwoordelijk voor de inhoud en de uitvoering van de workshops.

Laagdrempelig

Naast het bestaande opleidings- en trainingspakket zal de NBA verdere leerprogramma’s ontwikkelen die zijn gericht op kennisoverdracht naar bakkerijmedewerkers. Dit zal gaan van laagdrempelige workshops tot meerjarige opleidingen. Waar mogelijk zal NBA hierbij gebruik maken van de expertise van het NBC. Zowel voor de ontwikkeling van de programma’s als voor de uitvoering ervan.

Boeken

De Kennis Workshops zijn te boeken via de website van het Nederlands Bakkerij Centrum www.nbc.nl/kennisworkshops
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Reageer op dit artikel