nieuws

Keurmerk voor Stadsbakkerij Broodt

Nieuws

Keurmerk voor Stadsbakkerij Broodt

Stadsbakkerij Broodt uit Eindhoven ontving woensdagavond het zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemen uit handen van wethouder Joost Helms.

Eigenaar Dido van Klinken opende de Stadsbakkerij nog geen jaar geleden en is trots. Het keurmerk is niet alleen gericht op groen ondernemen, maar er wordt ook gekeken hoe het bedrijf zich sociaal-maatschappelijk gedraagt.  Voor mensen die het moeten doen met een klein budget serveert de bakker een speciaal biologisch volkoren desembrood dat lager geprijsd is.

Verder is de biologische bakker met studenten van de Design Academy een project aangegaan tegen verspilling van voedsel: Harvest the city. En studenten kunnen brood verdienen met klusjes in de bakkerij. Het streven voor volgend jaar is het gouden Keurmerk. ‘We gaan er alles aan doen om dat te bereiken,’ zegt Van Klinken. Stadsbakkerij Broodt ziet met dit keurmerk zijn inspanningen beloond voor het vasthouden aan de principes van biologisch brood bakken.

Reageer op dit artikel