nieuws

EkoTown stelt gezond eten centraal, ook brood

Nieuws

EkoTown stelt gezond eten centraal, ook brood

In het weekend van 21 en 22 juni vindt EkoTown plaats, het eerste biologische lifestylefestival van Nederland. Het festival, in het Amsterdamse bos in Amsterdam, wordt georganiseerd door EkoPlaza. Het stelt gezond eten en gezond leven centraal. Ook twee bakkers werken mee aan het festival: bakkerij Verbeek uit Brummen en bakkerij Van Westen uit Waspik.

In een speciaal voor de gelegenheid neergezet ‘pop-up-dorp’ zijn twee dagen lang diverse pleinen vol informatie en inspiratie te vinden op het gebied van biologisch eten, sport, beauty en recreatie. En natuurlijk is er muziek in EkoTown.

In ProefPlaza geniet de bezoeker van kleine gerechtjes en ontmoet hij de mensen achter de producten. Boeren en telers geven in BoerenPlaza met passie uitleg over de herkomst van hun producten. De bakkers Verbeek en Van Westen en de slagers St. Hendrick uit Hedel en Commandeur uit De Goorn doen hetzelfde over hun productgroepen.

Biologische bakker Verbeek leert bezoekers hoe ze een brood moeten bakken. Daarvoor wordt ter plekke een kleine bakkerij neergezet.

Debat

Een debat – geleidt door Felix Rottenberg –  over de toekomst van ons eten staat centraal in SprekersPlaza. Onder meer Wim Hof alias ‘The Iceman’ is aanwezig over te vertellen over het nut dat hij ervaart van goede voeding.

De decorstukken op het festival zijn gemaakt van afval van EkoPlaza-winkels. Het biologische eten wordt geserveerd in biologisch afbreekbare disposables. De entree bedraagt €29,50 per dag.

Reageer op dit artikel