nieuws

CNV op de bres voor flexwerker

Nieuws

CNV op de bres voor flexwerker
CNV-voorman Limmen: rechten flexwerker beter beschermen. Foto: PR.

Er ontstaat een onderklasse van flexwerkers, die op grote achterstand gezet wordt als het aankomt op zaken als bezit, scholing en pensioenen. De meeste van deze zzp’ers, uitzend- of oproepkrachten vallen buiten cao-afspraken en moeten meer bescherming krijgen.’ Dat zegt CNV-voorzitter Maurice Limmen.

CNV voorzitter Maurice Limmen reageert met zijn uitspraak op het TNO-onderzoek ‘De toekomst van flex’, over de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, ook voor bakkers. Uit dat onderzoek, in opdracht van uitzendkoepel ABU, blijkt dat het aantal mensen dat werkt via een flexibel contract tot een derde zal groeien in 2020.

 

‘De flexibilisering raakt niet iedereen op dezelfde manier. Mensen die geen of een lage opleiding hebben worden harder getroffen dan mensen met een hogere opleiding’, zegt Limmen. ‘Maar ook hoger opgeleiden rekenen zich vaak ten onrechte rijk.’

 

‘In de Wet Werk en Zekerheid hebben we een eerste stap gezet om de flexibilisering een halt toe te roepen. Op termijn willen we dat wordt geregeld dat ook flexkrachten van werk naar werk gaan. In de tussentijd moet we ervoor zorgen dat er niet door overheidsbeleid meer flexkrachten bij komen.’

Reageer op dit artikel