nieuws

Bakkerscafé houdt jazzmiddag op moederdag

Nieuws

Bakkerscafé houdt jazzmiddag op moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag ‘Tijd voor Jazz’. In het Bakkerscafé in Groningen is er een live-jazzoptreden, voor de liefhebber gecombineerd met een speciaal Jazz-menu. De deuren gaan om 12.00 uur open en de entree is gratis. Het Bakkerscafé speelt in op de groeiende behoefte bij consumenten aan echt en lekker eten. Daarom wordt voor de bereiding van onder meer brood tijd genomen om het op smaak te laten komen.

Op de tafels staan de speellijsten en achtergrondinformatie over Jazz. Want wie weet nog waar deze swingende muziekstroming ooit is begonnen? Cultkanaal.nl vertelt ons dat de aanleiding van de jazz de afschaffing van de slavernij in Amerika in 1863 is geweest. Na de opheffing van de slavernij trok de bevolking weg van de plantages, richting steden.
New Orleans werd al snel overspoeld door mensen, waar spoedig geen werk meer voor was. Er bleef niets anders over dan bedelen of straatmuziek te gaan maken. Vaak stonden werklozen in groepjes op de hoeken van de straten te zingen. Het nieuwe geluid was een succes en al snel werd opgetreden in cafe´s. Voila de Jazz was geboren.

Jazz-menu

Tijdens de Jazz-middag kun je niet alleen kennis maken met verschillende Jazz stijlen, maar ook met het speciale Jazz menu. Voor alle moeders is er een speciale verrassing.

In de eigentijdse winkel die is ingericht met natuurlijke materialen is het voor gasten prettig vertoeven. Voor de bierdrinker staan er mooie bieren klaar, gebrouwen door de Trappisten van La Trappe, de koffie is van Bocca en de thee is van Løv.
Het Bakkerscafé zit aan de Zwanestraat 26 in Groningen.

Reageer op dit artikel