nieuws

‘Bakkers praten mee over besteding PR-geld

Nieuws

‘Bakkers praten mee over besteding PR-geld
Sven Kramer: voormalig bakkersambassadeur. Komt er een opvolger? Foto: Michel Zoeter.

Er komt waarschijnlijk een ‘Bakkersraad’ die mee gaat praten over besteding van de PR-pot van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Echte Bakker Albert Steehouder heeft tien collega bakkers uitgenodigd voor een eerste gesprek hierover. Dit ‘nodige bakkersgesprek’, zoals Steehouder z’n uitnodiging noemt, vindt op 20 mei plaats bij zijn bakkerij in Vianen. De dag daarop worden de definitieve plannen door de stichting gepresenteerd.

Met het verdwijnen van de meelheffing in 2014 verdween het budget van bakkers voor de promotie en campagnes van de bakkerijbranche. Bekendst was de campagne met daarin de hoofdrol voor schaatskampioen Sven Kramer. Daarna werd het stil.

Inmiddels hebben de inkooporganisaties en de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV), samen met het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) de handen ineengeslagen in de stichting Ambachtelijke Bakkerij. Via een vrijwillige bijdrage door bakkers komt hierin geld voor nieuwe campagnes en goede initiatieven beschikbaar.

Duitsland

Steehouder is enthousiast, maar wil met collega’s wel vooraf  inventariseren waaraan die vrijwillige bijdrage het best besteed kan worden. ‘Ik was laatst in Duitsland en schrok me rot van de snelheid waarmee ambachtelijke bakkers daar het bijltje er bij neergooien. Dat moeten we hier niet willen. Daarom heb ik een aantal collega’s uitgenodigd voor een goed bakkersgesprek. Het is van wezenlijk belang dat wij ons goed positioneren. Kennis delen. Niet naar de grond turen. Met elkaar vooruit. Dat is de insteek.’

Pluim

Namens de stichting kan woordvoerster Sandra Pluim zich prima vinden in de actie van Steehouder. ‘Sterker nog: wij hebben hem daartoe zelf uitgenodigd. Het is van groot belang dat betrokken bakkers input geven. We moeten het toch samen doen.’ De initiatiefgroep van Steehouder komt vanaf mei volgens planning zesmaal per jaar bijeen voor overleg en bijsturing.

Reageer op dit artikel