nieuws

Auteur Broodbuik komt opnieuw met kookboek

Nieuws

Auteur Broodbuik komt opnieuw met kookboek

De auteur van de boeken ‘Broodbuik’ en ‘Broodbuik Kookboek’, de Amerikaanse cardioloog William Davis, heeft een nieuw kookboek geschreven: het ‘Broodbuik 30-minuten (of minder) Kookboek’. Daarmee kan de lezer in een half uur of minder een glutenvrije maaltijd op tafel zetten.

In ‘Broodbuik’ stelt William Davis dat als we minder tarwe nuttigen, we niet alleen afvallen, maar dat ook allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten verdwijnen, we ontstekingen kunnen remmen en diabetes type 2 kunnen terugdringen. Terwijl het Voedingscentrum en bakkersorganisaties over elkaar heen buitelden, was de Amerikaanse cardioloog onverbiddelijk: gluten en tarwe zijn slecht voor de mens.

Schadelijke effecten

William Davis schetst in zijn bestseller de schadelijke effecten van ‘wat eigenlijk een product van genetisch geknutsel en agribusiness is, dat wordt verkocht aan het publiek als tarwe’. De cardioloog trok de verontrustende conclusie dat tarwe de grootste bijdrage is aan de wereldwijde obesitasepidemie – en de opheffing daarvan is de sleutel tot dramatisch gewichtsverlies en een optimale gezondheid. Na de publicatie van ‘Broodbuik’, bracht de Amerikaan ook al het ‘Broodbuik Kookboek’ op de markt. Beide boeken gingen in Nederland zo’n 45.000 keer over de toonbank.

Praktijk

Nu is het wat hem betreft ‘tijd om de theorie in de praktijk te brengen met het officiële Broodbuik 30-minuten (of minder) Kookboek’. Het kookboek bevat meer dan tweehonderd gluten- en tarwevrije gerechten die altijd binnen een half uur (of minder) klaar zijn. Lezers krijgen een inleiding in het ABC van tarwevrij koken, plus een gids voor de samenstelling van de Broodbuikkeuken en kunnen zo direct aan de slag om een volgens William Davis gezonde nieuwe weg te vinden. Het boek is geïllustreerd met fullcolour fotokaternen en laat de lezers genieten van de recepten voor ontbijt, lunch, diner, bijgerechten, snacks, desserts en zelfs speciale gelegenheden.

Het ‘Broodbuik 30-minuten (of minder) Kookboek’ (ISBN: 9789021557083) verschijnt op 4 juli bij Kosmos Uitgevers en kost €17,99.

Reageer op dit artikel