nieuws

‘Paasomzet supers hoger dan ooit tevoren

Nieuws

‘Paasomzet supers hoger dan ooit tevoren

De Nederlandse supers rekenen deze week op een recordomzet van 780 miljoen euro. Dat is 1,8 procent meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan Pasen aan de kassa werd afgerekend, maakte het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) bekend.

In een gemiddelde week zetten supers zo’n 650 miljoen euro om, maar tijdens de feestdagen wordt altijd meer uitgegeven. Het CBL voorziet dat vooral de barbecueschotels in trek zullen zijn, dankzij de goede weersverwachtingen. ‘Mensen gaan lekker barbecuen en kokkerellen. Niet alleen geven ze meer geld uit aan het paasontbijt en de paasbrunche, maar ook aan gourmetschotels, paasdiners, en etenswaren als asperges, rollades, speciaal paasbrood, en paaseitjes’, aldus een woordvoerster van de koepelorganisatie van supermarkten.

Supermarktdeskundige Joop Holla van GfK heeft er een hard hoofd in dat de supers dit jaar meer omzetten. ‘Vorig jaar was extreem goed doordat Pasen zo vroeg viel. Als Pasen vroeg valt ligt de omzet altijd hoger, dit jaar valt het juist erg laat’, aldus Holla. Dat negatieve effect wordt volgens hem deels goedgemaakt doordat de supers hun paasassortiment flink hebben uitgebreid met luxe huismerkproducten.

Reageer op dit artikel