nieuws

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding geopend

Nieuws

Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding geopend

De inschrijving voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 is geopend. Tot 1 september kunnen producenten van levensmiddelen hun inschrijving insturen via www.jaarprijsgoedevoeding.nl. De prijs wordt uitgereikt om initiatieven te stimuleren die zijn gericht op het verbeteren van het voedingspatroon van de Nederlandse bevolking.

Producten die tussen 1 januari 1013 en 1 september 2014 op de markt zijn gebracht, komen voor de prijs in aanmerking. Een inschrijvingsformulier en het reglement zijn op www.jaarprijsgoedevoeding.nl te vinden.

Ook de bakkerijsector kan meedingen naar de prijs. Te denken valt aan: Sportsgrain, brood voor onocologie-patiënten of brood waarin structureel minder zout wordt toegepast.

Nieuwe categorie

Producten die in aanmerking komen voor de Jaarprijs Goede Voeding 2014 moeten voldoen aan de criteria van de Richtlijnen voedselkeuze. Meestal gaat de hoofdprijs naar producten in de A-categorie (bij voorkeur). Een aanmoedigingsprijs is te verdienen door producten in de A en/of B-categorie (middenweg). Producten in de C-categorie kwamen vaak niet voor deelname in aanmerking, maar daar komt dit jaar verandering in. De jury zal extra aandacht schenken aan producten in de C-categorie (bij uitzondering) die een aantoonbare, gezonde verbetering hebben ondergaan. Ze komen in aanmerking voor de nieuwe categorie ‘bijzondere vermelding’.

Vleesvervanger

Tot 2011 gaf het Voedingscentrum de prijs uit, onder de naam Jaarprijs Voedingscentrum. Uitgeverij MYbusinessmedia zette de prijs na overdracht door het Voedingscentrum voort onder de naam Jaarprijs Goede Voeding. In 2013 won Vivera We Love Nature de Jaarprijs Goede Voeding 2013, een vleesvervanger op lupinebasis.

20 november

Op 20 november 2014 wordt de winnaar van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 bekendgemaakt tijdens een middagsymposium over de praktische kant van herformulering van producten. De winnaar van de prijs krijgt uitgebreide media-aandacht. Ook mag het logo van de Jaarprijs Goede Voeding 2014 gedurende een jaar op het product worden gevoerd.

Reageer op dit artikel