nieuws

Gratis veiligheidsscan kleine bedrijven weer van start

Nieuws

Gratis veiligheidsscan kleine bedrijven weer van start

Wegens groot succes is de Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven deze week weer van start gegaan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft budget beschikbaar gesteld om ondernemers te steunen bij het verbeteren van de veiligheid.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) zal de aanpak wederom uitvoeren. Kleine ondernemers met maximaal 5 vestigingen, met elk maximaal 10 fte’s, kunnen zich aanmelden voor de gratis veiligheidsscan. Het beschikbare geld wordt gebruikt om ondernemers, werknemers en hun zaak zo goed mogelijk te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak, agressie en andere veiligheidsrisico’s. De aanpak biedt kleine bedrijven de mogelijkheid om een gratis veiligheidsscan uit te laten voeren door een onafhankelijke scanner van het CCV. Op basis daarvan wordt een advies op maat uitgebracht en kunnen ondernemingen investeren in maatregelen om de veiligheid in hun bedrijf te verbeteren. De helft van die investering wordt vergoed vanuit de nieuwe Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven, tot een maximum van 1.000 euro.

Evaluatie

In december 2013 heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie de aanpak laten evalueren door Adviesbureau Andersson Elffers Felix. Hieruit is gebleken dat de veiligheidsscan bij meer dan 80% van de ondervraagde ondernemers heeft bijgedragen tot een beter inzicht in de veiligheidssituatie van hun bedrijf. Daarnaast uitte 82% van de ondernemers tevredenheid over de kwaliteit van de pakketten met veiligheidsmaatregelen. Reden genoeg om in 2014 de aanpak voort te zetten.
Aanmelden kan via www.ccv-veiligondernemen.nl

Reageer op dit artikel