nieuws

Finalisten lekkerste appelflap Tilburg bekend

Nieuws

Finalisten lekkerste appelflap Tilburg bekend

Tilburg heeft de genomineerden voor lekkerste appelflap bekendgemaakt. Het zijn: Boulanger Artisanal, Bakkerij Eigenzinnig, de Kiosk, Bakkerij Schellens, de PLUS, Bakkerij Van Iersel en Bakkertje Bol. Op 22 april wordt de winnaar bekendgemaakt.

De competitie is een initiatief van de Genietgroep in Tilburg, die een oproep plaatste om appelflappen te testen. Met behulp van een veertigtal Tilburgers (mystery shoppers) zijn alle appelflappen uit de stad getest. Vervolgens hebben de Tilburgse testers elke appelflap aan een sensorisch onderzoek onderworpen. Bij een sensorisch onderzoek krijgt een product voor elk zintuig een score, tevens krijgt elke appelflap een genietscore. De genietscore is geen gemiddelde, maar een score van de mate waarin het panellid van de appelflap geniet en deze ervaring met andere mensen wil delen.

De finale

Op dinsdag 22 april aanstaande vindt de finale van deze geniettest plaats bij de Rooi Pannen. Een panel van deskundige en prominente Tilburgers gaat de zeven finalisten nogmaals testen tot er één winnaar uitkomt. Deze appelflap krijgt de titel ‘Beste appelflap van Tilburg’. Deze wordt vermeld op de website van de Genietgroep.

Het motto van de Genietgroep is ‘Genietende mensen tellen voor twee’.

Reageer op dit artikel