nieuws

Energieverbruik Sonneveld Group volledig ‘groen

Nieuws

Energieverbruik Sonneveld Group volledig ‘groen

Het energieverbruik van Sonneveld Group BV is in 2013 volledig gedekt door groene stroom. Dat blijkt uit het Duurzaamheidsverslag 2013 van de leverancier van een uitgebreid assortiment broodverbetermiddelen, brood- en banketmixen en lossingsmiddelen voor zowel ambachtelijke als industriële bakkerijen.

Al sinds 2009 publiceert Sonneveld Group jaarlijks een Duurzaamheidsverslag. Alle inspanningen van Sonneveld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) staan in dit verslag vermeld en worden nader toegelicht. Vanaf nu is het Duurzaamheidsverslag 2013 beschikbaar via de Sonneveld-website. Tevens is hier het duurzaamheidsverslag van Orkla, de moedermaatschappij van Sonneveld, te vinden.

‘De afgelopen jaren zijn economisch onrustig geweest, hetgeen merkbaar is geweest in de hele bakkerijbranche’, aldus een woordvoerder van Sonneveld Group. ‘Sonneveld is desondanks trouw gebleven aan zijn visie op bedrijfsvoering en ‘duurzaam ondernemen’. Sonneveld is continu op zoek naar verbeterpunten betreffende zijn MVO-beleid. De activiteiten in 2013 op dit gebied staan in het Duurzaamheidsverslag uitgebreid beschreven.’

Clean Label

Naast een volledige dekking van het energieverbruik door groene stroom, is in de afgelopen vijf jaar 40 procent minder water verbruikt bij de productie in de afgelopen vijf jaar. Daarnaast is in zeven jaar ruim 50 procent minder kunststof verpakkingsmateriaal gebruikt. Uit het Duurzaamheidsverslag 2013  blijkt verder dat 110 producten vallen onder het Clean Label-assortiment en dat 100 procent van de audits voor voedselveiligheid succesvol waren.

Half maart publiceerde Orkla, de moedermaatschappij van Sonneveld, haar jaarlijkse duurzaamheidsverslag. In haar duurzaamheidsverslag laat Orkla de innovaties en verbeteringen van verschillende bedrijven zien op het gebied van voedselveiligheid, voeding en gezondheid, verantwoord inkopen en het milieu.

Reageer op dit artikel