nieuws

Detailhandel voorziet beste Pasen ooit

Nieuws

Detailhandel voorziet beste Pasen ooit
Archief Bakkerswereld

Het mooie weer en het stijgende consumentenvertrouwen bezorgen winkeliers dit jaar naar verwachting de beste Pasen ooit, meldt Detailhandel Nederland woensdag.

De winkeliersorganisatie denkt dat Pasen dit jaar een extra omzet van 250 miljoen euro oplevert, meer dan ooit tevoren. Consumenten geven volgens Detailhandel Nederland vooral meer geld uit aan eten en drinken voor het traditionele paasontbijt of de brunch. Maar de winkeliers voorzien ook ‘grote drukte’ in bouwmarkten en meubelboulevards. ‘Door het extra lange weekend, in combinatie met het voorspelde mooie weer, nemen mensen massaal de tuin of het balkon onder handen. In de tuincentra en de doe-het-zelfwinkels wordt een stormloop verwacht van mensen die plantjes, bloemen en tuinmeubilair komen kopen’, zegt een woordvoerster van Detailhandel Nederland.


De Nederlandse supers rekenen deze week op een totale omzet van 780 miljoen euro, 1,8 procent meer dan vorig jaar in de week voorafgaand aan Pasen. Vergeleken met een gemiddelde week, waarin de supers zo’n 650 miljoen euro omzetten, gaat het om 130 miljoen omzet extra, liet koepelorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) eerder deze week weten. Het CBL voorziet dat vooral de barbecueschotels in trek zullen zijn, dankzij de goede weersverwachtingen. Eerste en Tweede Paasdag gelden volgens de Winkeltijdenwet beide als een zondag. Of winkels dan open mogen zijn wordt bepaald door de gemeente. Vooral veel meubelboulevards zijn op Paasmaandag geopend.

Reageer op dit artikel