nieuws

CSM gaat samenwerking aan met Zweedse wereldproducent

Nieuws

CSM gaat samenwerking aan met Zweedse wereldproducent

CSM heeft de intentie om een strategische samenwerking aan te gaan met de Zweedse wereldproducent van oliën en vetten AarhusKarlshamns (AAK) uit. Dat laat het bedrijf weten.

CSM wil de samenwerking aangaan voor de productie en verkoop van margarines, melanges, boter en vetten. AarhusKarlshamn AB (AAK) is één van de wereldproducenten van hoge toegevoegde waarde oplossingen van plantaardige oliën en vetten. AAK is een financieel gezonde speler met haar hoofdkantoor in Malmö (Zweden) en staat genoteerd op de Zweedse aandelenbeurs.

Verkoop

Deze strategische samenwerking houdt in dat CSM haar productiefaciliteit in Merksem (België) zal verkopen aan AAK, gekoppeld aan een langetermijnovereenkomst voor de productie van margarines, melanges, boter en vetten voor het ambachtelijk kanaal. Daarnaast zal AAK de verkoop en leveringen van alleen deze producten aan industriële klanten van CSM overnemen.

AAK neemt de productie van alle merken zoals Debco, Trio, St. Honoré, Granbeur over, waarvoor CSM de verkoop- en technische ondersteuning aan klanten behoudt. ‘Daarmee garanderen we de verdere ondersteuning en groei van de vertrouwde merken en kwaliteitsproducten die CSM levert’, aldus Barto Cleton, Market Director & Country Manager van CSM.

Reageer op dit artikel