nieuws

Bruin volkoren brood populair bij afvallen

Nieuws

Bruin volkoren brood populair bij afvallen

Ondanks alles wat er tegenwoordig over brood wordt gezegd en geschreven heeft de Nederlander een voorkeur voor een simpele bruine volkorenboterham als tussendoortje bij het afvallen.

Het brood komt met 16,9% van de stemmen als eerste uit een lijst van favoriete versnaperingen bij 100.000 Nederlandse gebruikers van de internationale app MyFitnessPal. Er is reden om aan te nemen dat de Nederlandse afvaller het bruinbrood belegt met pindakaas met nootjes (9%) en daarbij wordt zwarte koffie gedronken (16,6%). Deze twee versnaperingen volgden op nummer 2 en 3 op de lijst van favorieten. De top vijf werd gecompleteerd door de tomaat en de appel. In Denemarken en Italië prijkt de koolhydraatrijke banaan op de eerste plaats, terwijl in Zweden en Noorwegen respectievelijk naar een eitje en magere kaas wordt gegrepen.

Reageer op dit artikel