nieuws

Bakkertje Deeg Leerbedrijf van het Jaar 2014

Nieuws

Bakkertje Deeg Leerbedrijf van het Jaar 2014
Het team van Bakkertje Deeg, leerbedrijf van het jaar 2014. Foto Kenwerk

Bakkertje Deeg te Heusden is woensdag 23 april uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij. De prijs werd overhandigd door Lex Janssens, voorzitter commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de MBO-kampioenendag op de Vakschool Wageningen.

Het andere genomineerde leerbedrijf was Bakkerij Pijpers te Venlo. Alle geauditeerde leerbedrijven ontvingen een juryrapport.

Commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij: ‘We hebben de titel Leerbedrijf van het Jaar 2014 Bakkerij onder meer toegekend omdat Bakkertje Deeg een bijzonder bedrijf is. Het kent een opleidingsklimaat gekenmerkt door verschillende type leerlingen op verschillende niveaus. Er vindt een intensieve begeleiding plaats en zij zijn veel bezig met het enthousiasmeren van de leerlingen. De passie voor het vak wordt actief overgedragen. Het bedrijf doet veel aan productontwikkeling en geeft lezingen in het gehele land. Kortom, een veelzijdig leerbedrijf.’

Criteria

Bij de beoordeling zijn de volgende criteria gehanteerd: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid van een opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. De commissie bestaat uit: Lex Janssens (voorzitter), Leo van Beekum (FNV Bondgenoten), Arjan Roodenrijs (winnaar 2013), Gerrit Dijkstra (winnaar 2012),  Dennis Oram (Kenwerk, secretaris) en Marleen Horeweg (Kenwerk, organisatie).

Leren in de praktijk

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners uit de bakkerijsector. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

 

Lees ook Veel talent bij NK Brood & Banket

Reageer op dit artikel