nieuws

Zeelandia South Africa klaar voor lokale productie

Nieuws

Zeelandia South Africa klaar voor lokale productie
Foto: Zeelandia South Africa (Pty) Ltd.

Zeelandia South Africa heeft officieel de deuren van het nieuwe hoofdkantoor in Kaapstad geopend. Met gloednieuwe kantoren, magazijnruimte en productiefaciliteiten is Zeelandia er klaar voor om bakkerijen in Zuid-Afrika te voorzien van een ruimere keuze aan ingrediënten, toegesneden op de lokale smaak.

Zeelandia South Africa (Pty) Ltd. is de eerste Afrikaanse dochtermaatschappij van de Nederlandse Zeelandia Groep, een internationale producent van brood- en banketingrediënten en lossingsmiddelen. Zeelandia South Africa (ZSA) ging in 2013 van start en bedient klanten in Zuid-Afrika en naburige landen Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe.

Op 11 februari opende het bedrijf in Kaapstad een nieuw kantoor, magazijn en productiefaciliteiten. ‘Hierdoor kunnen we lokale klanten een ruimere keuze aan producten bieden en het vergroot onze flexibiliteit’, legt Guido Janssen, cco van Zeelandia, uit.

Janssen verwacht in de toekomst te kunnen uitbreiden. ‘ZSA is de eerste stap naar het verstevigen van onze positie op het Afrikaanse continent. Maar Afrika is een belangrijke groeimarkt met veel mogelijkheden. We zijn er klaar voor om te exporteren naar nog meer landen in andere delen van het continent. Ik weet zeker dat dit niet de laatste keer zal zijn dat we in Afrika een vestiging openen, gezien het potentieel van dit uitdagende werelddeel.’

Reageer op dit artikel