nieuws

Van der Poel IJssalon van 2014

Nieuws

Van der Poel IJssalon van 2014
Broer en zus Pieter en Maaike van der Poel zijn dolblij met hun titel. Foto RBM

Van der Poel’s aan de Oude markt in Enschede is de beste IJssalon van Nederland 2014. Tijdens de spannende uitreiking gistermiddag in Enschede ontving eigenaren Pieter en Maaike van der Poel de beker die bij de titel hoort.

IJsbereider Pieter van der Poel is reuze trots op de titel. ‘Dit is een kroon op ons werk. Prachtig, morgen openen we onze nieuwe salon hier ook in Enschede. Zo mooi hoe alles weer samenvalt.’ Ook zus Maaike is trots: ‘Het was zo spannend, dan is de ontlading ook zo groot.’

Er waren vijf salons genomineerd: Huupkens IJs in Weert, IJs&Spijs in Haps, Van der Poel IJs in Enschede, Clevers in Grubbenvorst en Luciano’s IJs in Wassenaar. De prijs is uitgereikt halverwege de Week van het Ambachtelijke IJs, dat nog deze week duurt. In veel salons worden deze week speciale acties gehouden.

Ambachtelijk ijs

De ambachtelijke ijsbereiders staan voor ijs dat met de hand samengesteld en bereid wordt. Iedere ijsbereider heeft zijn eigen receptuur en specialiteit. Dagelijks bereiden zij de verschillende smaken met eerlijke grondstoffen en is de vitrine gevuld met vers ijs in tegenstelling tot industrieel ijs, dat lang van te voren gemaakt is, meldt de organisatie.

Op de website ijskaartvannederland is te vinden waar een ambachtelijke ijsbereider in de buurt zit.

 

Lees ook

IJsvakbeurs overtreft editie 2013

Reageer op dit artikel