nieuws

Tweede editie Chocoa Festival in Scheepvaartmuseum

Nieuws

Tweede editie Chocoa Festival in Scheepvaartmuseum
Chocoa

Chocoladeliefhebbers leren tijdens de tweede editie van Chocoa Festival, op zaterdag 29 en zondag 30 maart in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, alles over de eigenschappen van goede cacao. Bovendien krijgen ze de kans de beste chocolade van de wereld te proeven. Chocoa laat zien dat goede cacao en betere chocolade hand in hand gaan.

Met verschillende evenementen wil Chocoa bijdragen aan groeiende consumptie en productie van duurzame cacao en chocolade. Chocoa heeft bewust gekozen voor Amsterdam; de hoofdstad heeft de grootste haven voor opslag en afhandeling van cacao ter wereld.

Herkomst

Chocolademakers, speciaalzaken en chocolaterieën vertellen op 29 en 30 maart over de speciale kwaliteiten en de herkomst van hun producten, maar ook hoe deze bijdragen aan positieve veranderingen in de omgeving- en levensomstandigheden van cacaoboeren. Tijdens het Chocoa Festival kan het publiek kennismaken met de makers van hun favoriete chocolade. Ook kan het publiek de kwaliteit van duurzame chocolade proeven. Er bestaan maar liefst 700 verschillende aroma’s die zijn terug te vinden in betere chocolade. Het festival werd vorig jaar voor het eerst gehouden en was een groot succes.

‘Good cocoa, better chocolate’ is de slogan van Chocoa. ‘Good cocoa’, omdat deze duurzaam is geproduceerd en onder gunstige omstandigheden voor mens en milieu. En ‘better’ omdat met goede cacaosoorten betere chocolade kan worden gemaakt, vol van smaak en rijk door de variëteit aan aroma’s.

Trade fair, congres en culinaire masterclass

Naast het Chocoa Festival op 29 en 30 maart bestaat Chocoa uit een trade fair op donderdag 27 maart, een congres op vrijdag 28 maart en een culinaire masterclass op maandag 31 maart. Tijdens deze eerste editie van de Chocoa Trade Fair in de Beurs van Berlage kunnen leveranciers en afnemers van cacao, toeleveringsindustrie en diensten elkaar ontmoeten. Cacaoboeren uit verschillende landen brengen hun bonen naar Amsterdam. De beste bonen van de wereld kunnen tijdens de Trade Fair worden geproefd en gekocht.

Het hoofdthema van het internationale congres is de mate van verduurzaming van de internationale cacao-industrie. Tijdens de masterclass deelt topchef Maricel Presilla uit New York haar kennis en kunde over chocolade in de keuken met chefs in het Hilton Hotel in Amsterdam.

Kaarten voor Chocoa Festival zijn verkrijgbaar via de website Chocoa.nl. Op die website kunnen belangstellenden ook terecht voor meer informatie.

Reageer op dit artikel