nieuws

Tomas Knoops maakt lekkerste scholierenbonbon

Nieuws

Tomas Knoops maakt lekkerste scholierenbonbon
Grote concentratie tijdens het creëren. Foto's Jasper van Bladel

Tomas Knoops van opleiding De Rooi Pannen Eindhoven heeft de eerste prijs binnengesleept in de spannende finale om de titel de ‘Lekkerste Bonbon van Nederland’. De eindstrijd tussen negen leerling patissiers, chocolatiers en koks vond vond gisteren plaats in het Chocolade Centrum van Belcolade in het Belgische Erembodegem. Tomas krijgt toegang tot het Student Reward Program bij Belcolade.

De vakjury loofde de Lekkerste Bonbon van Nederland 2014 – editie scholieren – om zijn originaliteit, vakmanschap en smaak. Jurylid Bart de Gans: ‘Deze bonbon verdient niets anders dan lof. Balans was perfect en de smaak was super. De aandachtspunten van vorige keer zijn uitstekend opgepakt en verwerkt. Een terechte winnaar!’

Frederika Bokma van het Friesland College te Leeuwarden is tweede geworden en Joyce Lievens, ook van De Rooi Pannen te Eindhoven is derde.

Creativiteit met chocolade

Vakspecialisten Jan Willem Jansen, Bart de Gans en Dominique Persoone beoordeelden de bonbons tijdens de eindstrijd. De jury let op de belangrijkste aspecten van een bonbon: originaliteit, uiterlijk, rationaliteit, structuur van het interieur en vakmanschap. Allesbepalend blijft toch uiteindelijk de smaak. Tijdens de voorrondes op 27 januari 2014 kregen de deelnemers tips en aandachtspunten van de vakjury, die de kandidaten konden gebruiken voor de verbetering van hun deelnemende zoetigheid.

Student Reward Program

Tomas Knoops heeft met zijn winst een plaats verdiend bij het Student Reward Program bij Belcolade van 11 tot en met 14 augustus 2014. Dit programma omvat onder andere workshops en demonstraties onder leiding van ‘masterchefs’ op het gebied van chocolade, een bezoek aan Brugge en interactie met internationale studenten.

Deze studenten namen deel

Sabrina Verver (ROC Id College, Gouda)

Frederika Bokma (Friesland College, Leeuwarden)

Melissa Neüs (De Rooi Pannen, Breda)

Brandon van Dalen (De Rooi Pannen, Breda)

Robbin van de Werken (De Rooi Pannen, Tilburg)

Sonny Wijninga (De Rooi Pannen, Tilburg)

Tomas Knoops (De Rooi Pannen, Eindhoven)

Joyce Lievens (De Rooi Pannen, Eindhoven)

Martijn Wolfs (HAS Hogeschool, Den Bosch)

 

Organisatie

Puratos organiseert sinds 2007 de wedstrijd De lekkerste Bonbon van Nederland. Zowel professionele chocolatiers en patissiers als leerlingen van professionele horeca-opleidingen kunnen strijden om de felbegeerde eerste plaats. Puratos heeft De lekkerste Bonbon van Nederland in het leven geroepen om in Nederland meer aandacht te geven aan het ambacht en het product chocolade.

Reageer op dit artikel