nieuws

The Masterbakery introduceert Loaf of Nature

Nieuws

The Masterbakery introduceert Loaf of Nature
Miracle-brood. Foto: The Masterbakery

The Masterbakery introduceert Loaf of Nature: zuurstofarm verpakt, voorgebakken grootbrood, dat nu al verkrijgbaar is in meer dan honderd winkels en via internet. Het assortiment bestaat voorlopig uit drie functionele broden, één superfoodbrood en drie biologische broden.

De ambachtelijke bakker heeft de functionele broden ontwikkeld samen met een Nederlands laboratorium, dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van natuurlijke vitaminen- en kruidenpreparaten. Bij de ontwikkeling van het superfood brood werd ook samengewerkt met een grote grondstoffenproducent. Het biologische brood is een geheel eigen productontwikkeling.

Goede gezondheid

De functionele broden helpen bij het behoud van een goede gezondheid. De broden hebben elk een eigen gezondheidsclaim. Zo is Trifo-brood goed voor het behoud van een goede bloeddruk, Monas-brood goed voor het behoud van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en Sylve-brood goed voor behoud van een normaal bloedsuikergehalte.

‘Een heel gezond en lekker brood. Dat is Miracle-brood’, vertelt bakker Peter Bliek van The Masterbakery. Het brood wordt gebakken met de gedroogde bladeren van de Moringa Oleifera-boom. De extreem voedzame bladeren van deze boom bevatten een zeer hoge concentratie aan onder meer calcium, vitamine C, kalium, ijzer, magnesium en verschillende vitamines. Zo bevat 100 gram verse bladeren viermaal zoveel Bèta caroteen (vitamine A) dan eenzelfde gewicht verse wortelen. Bliek: ‘Echt een superfood.’

Revolutionair idee

De aanleiding om de broden te introduceren klinkt als een jongensboek. ‘Om het lichaam optimaal te laten profiteren van de eigenschappen van vitamines en kruiden, is het belangrijk ze voor of tijdens de maaltijd in te nemen. Veel mensen doen dat niet. Zo kwam het laboratorium na lang zoeken op het revolutionaire idee om de kruidenmixen toe te voegen aan brood om zo een optimaal resultaat te krijgen’, aldus Bliek.

Het 450 grams voorgebakken brood van Loaf of Nature is langer houdbaar, omdat het zuurstofarm verpakt (ZAV) is. In de winkels wordt het brood afgebakken en voorgebakken verkocht. Loaf of Nature biedt de winkels daarvoor onder meer ovens, houten presentatiedisplays en promotiemateriaal aan.

Reclamecampagne

Om de consument te informeren over Loaf of Nature wordt er een grootschalige reclamecampagne gestart in de damesbladen, kranten en waarschijnlijk op televisie. Ook de website Loafofnature.nl en de social media worden ingezet om de consument meer informatie over de broden te geven.

Reageer op dit artikel