nieuws

’t Stoepje komt met Sportmik

Nieuws

’t Stoepje komt met Sportmik

Bakkerij ’t Stoepje komt met een Sportmik. De marktbakker promoot het brood met een flinke gezondheidsclaim, waarbij wordt verwezen naar het Voedingscentrum. Klanten kunnen het met een waardebon met een euro korting kopen.

Sportmik is een voedzaam en smaakvol brood, met 75 procent minder koolhydraten dan een tarwebrood, claimt ’t Stoepje. ‘Ook is de Sportmik rijk aan eiwitten en vezels. Dit resulteert in een betere spijsvertering en snellere aanmaak van aminozuren. Kortom: een mooi samenspel van gezond en lekker!’

Op de site van de marktbakker staat:

‘Wist u dat:

De Sportmik met een verlaagd koolhydraatgehalte past binnen verschillende diëten zoals het Atkins dieet en het Dr. Frank dieet, welke een beperkte consumptie van koolhydraten voorschrijven.

De Sportmik is vezelrijk! Het bevat 8,7 gram vezels per 100 gram (bij een gemiddeld tarwebrood is dit 5 gram per 100 gram). Voedingsvezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking.

De Sportmik is eiwitrijk! Het bevat maar liefst 25,8 gram eiwitten per 100gram (bij gemiddeld tarwebrood is dit 9,8 gram per 100 gram). Het brood past daarom perfect in een eiwitdieet (extra inname van eiwitten zorgen voor een eerder verzadigd gevoel).

Het Voedingscentrum adviseert om koolhydraat inname in balans te houden met die van vetten en eiwitten. Een teveel, maar ook een tekort aan koolhydraten dient voorkomen te worden.’

Reageer op dit artikel