nieuws

Patisserie Petit Gâteau ING-starter van de maand

Nieuws

Patisserie Petit Gâteau ING-starter van de maand

Meike Schaling is met Petit Gâteau uitgeroepen tot ING-starter van de maand maart. De Amsterdamse patisserie heeft elke dag tientallen verse en zelfgemaakte taartjes, bijzondere Franse lekkernijen en biedt workshops in het bakken van bijzondere Franse producten.

‘Er is in Amsterdam nauwelijks plek waar je gewoon lekker een taartje kunt eten’, aldus eigenaresse Meike Schaling. ‘Ik heb hier in de Haarlemmerstraat zoveel toeristen en dagjesmensen die langslopen, stoppen en dan binnen komen voor een ontbijt, brunch of lunch. Of voor een kopje thee of koffie met een taartje.’

Banketbakkersvak

Het banketbakkersvak heeft Meike geleerd in Parijs, waar zij ook als tolk gewerkt heeft. Meike opende in 2006 al een eigen patisserie in Parijs. ‘Ik wilde mijn hele leven al banketbakker worden. Ik heb eigenlijk altijd zelf ondernomen, omdat ik heel veel ideeën heb en die wil uitvoeren. Ik weet wat ik wil.’

Het was niet eenvoudig om een pand in de Haarlemmerstraat te krijgen, legt zij uit. ‘Het moest allemaal heel snel, want anders werd het pand vergeven.’ Met hulp van relatiemanager Marieke Bosch van ING lukte het de financiering rond te krijgen. ‘Gelukkig heeft zij het plan gesteund en is het gelukt.’

Toekomst

Petit Gâteau zou je binnen korte tijd zomaar in New York, Londen of Tokyo kunnen vinden, meldt de ING. ‘Een doel is om in het buitenland hetzelfde concept te openen. Veel buitenlandse chefs komen in deze straat en raden mij dat ook aan’, aldus Meike.  Ook wil ze graag een verkooppunt in Amsterdam-Zuid openen. ‘Ons doel is ook om meer aan bedrijven te verkopen, zoals catering voor hotels of Franse lekkernijen aan restaurants. Voor teambuilding kunnen bedrijven terecht bij onze workshops in de Haarlemmerstraat.’

Reageer op dit artikel