nieuws

Lagere ozb in Den Haag scheelt Bakkerij Hessing 1000 euro

Nieuws

Lagere ozb in Den Haag scheelt Bakkerij Hessing 1000 euro

‘Dit is geweldig, want dit maakt voor de kleinere ondernemers heel veel uit.’ Dat is de enthousiaste reactie van Stefan Hessing van Bakkerij Hessing in Den Haag op de verlaging van de ozb-tarieven in de Hofstad. De Haagse bakker, eigenaar van drie bakkerijen, hoeft daardoor in totaal €1000 minder af te dragen.

Stefan Hessing kreeg de ozb-aanslagen van de gemeente Den Haag woensdag overhandigd door wethouder Boudewijn Revis (VVD, Financiën). Uit de aanslagen bleek dat de ozb in Den Haag met een derde is verlaagd, waardoor Hessing voor zijn drie zaken in totaal €1000 minder aan de gemeente hoeft af te dragen. Daarnaast is ook de precariobelasting, de belasting voor het hebben van uitstallingen, luifels, naamborden, et cetera, met bijna de helft verlaagd.

Maatregelen hard nodig
Volgens de Haagse bakker waren de maatregelen van de gemeente ‘hard nodig’. ‘In het midden- en kleinbedrijf vallen ze om bij bosjes. Ik verwacht dat er zeker twee zaakjes in de Theresiastraat het niet gaan redden’, liet Stefan Hessing optekenen door dé Weekkrant 3B-Krant.

Boudewijn Revis wil met de maatregelen sluitingen en faillissementen in het mkb voorkomen. ‘Iedere ondernemer die omvalt, zorgt ervoor dat er werknemers op straat komen te staan. Als zij moeten aankloppen voor een uitkering, dan stijgen de uitgaven van de sociale zekerheid’, geeft de wethouder in hetzelfde artikel aan.

De gemeente Den Haag trekt in totaal €7,2 miljoen uit om de ozb-verlaging te kunnen uitvoeren. Boudewijn Revis pleit als lijsttrekker van de Haagse VVD ervoor de verlaging ook de komende periode door te zetten.

Reageer op dit artikel